Like Kami@FB

Tuesday, 17 September 2013

Reward Diri&Family Dengan Bonus Shaklee

Semalam 16hb September kami sekeluarga ke Bukit Tinggi,Pahang.Saja bawak anak-anak makan angin sempena bezday anak  lelaki kami Muhammad Darwisy Lutfi,bezday dia ngam-ngam jatuh pada Hari Satu Malaysia so kira untunglah setiap kali bezday automatic akan cuti.Senang keje kan tak payahla kami nak apply cuti sambut bezday dia..muahahahaha!!!Kebetulan pulak En Harimau mengaum awal,bonus Shaklee bulan ini masuk 12hb lagi,macam tahu-tahu jer kami perlukan untuk bezday si kecit.Itulah untungnya menjadi ahli Shaklee,tengah-tengah bulan sure akan ada RM dalam Maybank.JUMLAH???Itu semua bergantung pada usaha kitalah kan,nak banyak kenalah kerja kuat,kena usaha lebih..tak gitu?Mana ada duit or rezeki datang bergolek melainkan dengan usaha.Tengah bulan bila orang lain kekeringan kami warga Shaklee tersenyum penuh makna..ALHAMDULILLAH.Sikit atau banyak tak menjadi persoalannya,yang penting rasa kesyukuran atas nikmat Allah swt yang tiada hentinya buat kami sekeluarga.



Kakak Damia&Baby Darwisy

Time tengah baik siap suapkan aiskrim pada adik..hihihi!!

Oklah berbalik pada percutian kami yang sangat singkat itu,kami bertolak dari rumah dalam pukul 10 lebih dah.Berhenti makan pagi dulu di Seri Gombak,sampai ke Bukit Tinggi lebih kurang pukul 12 lebih..terus ke animal park  dulu,bagi si kecil dan kakak bermain-main dengan arnab dan rusa sekejap.Barulah kami menuju ke French Castle dan Taman Jepun.Dalam pukul 4 lebih dah bertolak balik coz takut jammed dekat Highway Karak,sekali turun memang jammed pun.Terpaksalah merangkak-rangka gerak…apa-apa happy bila tengok anak happy dan bahagia..:)Inginkan yang terbaik buat mereka berdua..amin..:)


Bezday boy yang sangat seronok di Animal Park@Colmar Tropical,Bukit Tinggi


                                Genaplah umur saya 2 tahun hari ini,16 September 2013

18 comments:

  1. Terima kasih singgah blog kakak.
    Singgah sini lihat puteri dan putera yg comel juga

    Happy belated birthday buat adik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak coz sudi singgah balik kat blog ana yg x seberapa ini..:)

      Delete
  2. terimakasih dan salam ukhuwah dari blog http://kamsiah-yusoff.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih jugak dari ana kak kamsiah..:)

      Delete
  3. Salam singgah..thanks sudi ziarah blog saya ye.Happy 2nd birthday buat si comel itu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih emy singgah balik blog saya

      Delete
  4. Replies
    1. Alhamdulillah dipertemukan dengan bisnes Shaklee..;)

      Delete
  5. Salam, tq sudi singgah & komen blog qema...

    tu untung bila berbisness kan, alhamdulillah rezeki sis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq qema..alhamdulillah..walaupun x byk tp still ada setiap bulan..hihihi!!!

      Delete
  6. bila bercuti nie. bila anak-anak seronok.. kita sebagai parents sure tumpang seronok jugak kan..

    kakak damia sangat comeiii.. opss lupa nak wish .. happy birthday adik darwisy..

    tq.. sebab sudi komen dan singgah blog kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih banyak2 aunty Sheema..hihihi!!kitaorg pergi ke bukit tinggi balik hari jer pun 16 september tu..dekat jerkan dr kl ke Pahang

      Delete
  7. Replies
    1. wslm..terima kasih ye...jom kita tukar2 link

      Delete